Det søte liv
- Mari-Mette Graff
- 17. mai 2022
- 2 min lesing
Oppdatert: 24. mai 2022
Er du glad i det søte liv?
Det er jeg, men fortrinnsvis uten sukker siden jeg ikke tåler det så godt. Derfor baker jeg uten sukker når det er fest. Her finner du oppskriften på den deilige desserten med marengs, sitronkrem og bær - helt uten sukker. Lager du krans i stedet for pikekyss kan du servere det som kake på 17.mai og i andre selskap.
"Æsj, bismak!" sier mange - men det er FØR de har smakt. Sukkerfri baking er kjemi og smak i god kombo. Jeg har funnet mine kombinasjoner som ikke gir bismak eller kald følelse i munnen. Og i denne oppskriften er det ikke vanskelig i det hele tatt! Klar fibersirup er blitt en favorittingrediens for meg i sukkerfri baking. Den er (i min munn i alle fall) helt uten bismak, og gir heller ikke kuldefølelse i munnen.
Desserten består av marengs som knuses i mindre biter, krem blandet med lemoncurd, samt friske bær. Under følge oppskrift på både marengs og lemoncurd.
Marengs:
160 g eggehvite (det tilsvarer 4 eggehviter fra egg str M)
2 dl Clear Fibersirup
Pisk eggehviten stiv, tilsett så fibersirup mens du fortsetter å piske til marengsen er blank. På @smakebiten.com er det tips om å smake til med Natreen om du synes marengsen er lite søt. Det har jeg ikke forsøkt, men så er jeg ikke så glad i at det smaker veldig søtt heller. Uansett, smak deg frem! Sett med skje på bakepapir, bruk eventuelt sprøytepose om du vil (det gjør jeg kun når jeg serverer dem hele), eller form en pavlova om du vil ha det.
Stekes på 90 grader (jeg bruker varmluft) i minst 25 minutter, avhengig av ovn. Du må nesten prøve deg litt frem.
Dette er sannsynligvis nok til 4-6 porsjoner, avhengig av hvor mye marengs du liker.
Lemon curd
4 eggeplommer
75 g Finesse Bakesukker
2 sitroner - riv skallet på dem og press så safta ut av dem
100 g romtemperert smør (jeg bruker meierismør)
Ha eggeplommer og bakesukker i en kjele sammen med skall og saft fra sirenene. Sett på middels varme og rør hele tiden, til blandingen tykner. Ta den av plata og rør inn smøret. Rør til det er helt smeltet. Hell kremen over i en skål som du dekker med plast og setter i kjøleskapet til dagen etter.
Montering
Visp 3-5 dl fløte (avhengig av hvor mye krem du vil ha), bland inn lemoncurd etter smak. Knus marengs og finn fra bær. Legg lagvis i en skål - server og nyt!
Melder du deg på nyhetsbrev fra meg får du nå og da en deilig oppskrift på mail - samt nyheter på områdene jeg skriver om.

Comments